DESPRE CATALIZATOARE

Poate de foarte multe ori va intrebati care este adevaratul rol al unui catalizator, ei bine o sa incercam sa va explicam ce face mai exact un catalizator.
ROLUL CATALIZATOARELOR
Catalizatoarele auto au un rol foarte important in reducerea emisiilor poluante cu ajutorul convertorului catalitic, aacesta transforma particulele de gaze poluante in gaze inerte sau gaze care au efect de sera. Fiecare catalizator oxideaza aceste gaze si are si un dezavantaj in ceea ce priveste evacuarea gazelor, acesta afectand performantele motorului deoarece creaza o bariera in evacuarea gazelor.
Atat catalizatoarele de pe masinile cu motaore diesel cat si catalizatoarele de pe masinile pe benzina au rolul de a scadea nivelul noxelor.
CATALIZATOARELE SALVEAZA MEDIUL
Mediul inconjuratot are foarte mult de suferit din cauza noxelor degajate de autoturismele din ziua de azi, daca nu ar fi existat catalizatoarele acesta ar fi suferit si mai mult, la fel si populatia deoarece nu numai natura este afectata de noxele eliminate de autoturisme ci si oamenii.
De curand cercetatorii americani au spus ca noxele eliminate de motoarele diesel sunt cancerigene. Ce impact ar fi avut daca nu ar fi existat catalizatoarele?